Actueel

Zaterdag 5 september was de vakantie ten einde voor de drumband en werd gestart met de repetitie. Een hele frisse start met een nieuwe instructeur, want na ruim 16 jaar o.l.v. John Maassen te hebben gemusiceerd, zal dit vanaf zaterdag onder leiding van Michel Mordant gaan plaatsvinden.
John had vorig jaar te kennen gegeven ermee te willen stoppen. Een werkgroep bestaande uit vice-voorzitter Hub Renet, bestuurslid Tilly Vola-Stoffels en drumbandlid Kirsten Theunissen is toen op zoek gegaan naar een nieuwe instructeur. De werkgroep is hier heel zorgvuldig mee bezig geweest, maar door wat tegenslagen duurde het wat langer dan gepland. Inmiddels is het gelukt, want op vrijdag 28 augustus 2009, na uiteraard de goedkeuring van het bestuur te hebben gekregen in een extra ingelaste vergadering, vond een laatste positief gesprek plaats met Michel Mordant, onze nieuwe instructeur.
Zaterdagavond werd Michel geïntroduceerd bij de drumband en gaf hij zijn eerste repetitie.
Michel is 47 jaar, gehuwd, heeft 2 kinderen en is tevens instructeur bij de drumband van fanfare Concordia te Einighausen en van het jachthoornkorps van Schutterij St. Salvius Limbricht. Verder geeft hij les aan Kreato te Thorn en aan de Muziekschool in Eschweiler. Hij is bij ons reeds actief geweest als jurylid tijdens een Trio-concert in 2006.
We wensen Michel en de hele drumband heel veel succes toe en een prettige en vruchtbare samenwerking. In een volgend Cecielke zal de redactie hem diverse wetenswaardigheden proberen te ontfutselen.
Aan John natuurlijk heel veel dank voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Van John zal nog op gepaste wijze afscheid worden genomen op een later tijdstip.