Actueel

Het harmonieorkest heeft zondag 25 oktober een mooie eerste prijs behaald op het bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Voor de uitvoering van het programma ‘Fiësta and Dance’ behaalden de dames en heren muzikanten onder leiding van Thijs Tonnaer het mooie aantal van 87,25 punten. In de eindrangschikking van de ‘superieure’ orkesten was dit goed voor een middenmoot-klassering op een kleine 0,7 punten van Maasbracht en met de harmonieorkesten van Horst (83,33) en Kaalheide (80,42) achter ons.
Een goed gevulde zaal was getuige van een programma met ‘bite’, geen slappe hap en het applaus en de staande ovatie van het publiek na de laatste tonen, bezorgde menigeen kippevel. Vele loftuitingen vielen de muzikanten ten deel, en dat niet alleen vanuit de achterban.
Over-all was het gewoon een prachtig concert waarin (zoals eerder al eens vermeld) zeer moeilijke werken ten gehore werden gebracht. Ook de performance van de sopraan Gaseul Son was een lust voor oor en oog.
Helaas was de uitvoering op enkele momenten van samenspel niet zo sterk als de generale repetitie, anders had er mogelijk nog een kleine verrassing in gezeten.
De drie bussen zetten rond 17.00 uur koers naar Grevenbicht, waar een feestelijke intocht plaatsvond en waar tot in de kleine uurtjes goed gefeest werd en menig ‘vat bier’ werd verdeeld onder de Cecilianen en achterban. Na de laatste vier keer op rij lof te hebben gespeeld, was het vandaag niet het geval, maar St. Cecilia weet ook dit resultaat goed te vieren en zo hoort het ook. De foto’s die binnenkort verschijnen zullen dit alleszins laten zien. Een proficiat aan dirigent, orkestleden, backstage-band, bestuur en allen die meeegewerkt hebben aan dit resultaat.
De uitslag:
Mheer (94,92) Simpelveld (90,08) Margraten (89,08) Maasbracht (87,83) St. Cecilia (87,25) Horst (83,33) en Kaalheide (80,42)
Ubachsberg behaalde in de concertafdeling slechts 88 punten (90 punten is hier de ondergrens, vandaar de term slechts)