Actueel

Zondagmiddag na het Kerstconcert in de Catharinakerk, waar enkele Cecilianen het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia muzikaal ondersteunden (André en Riny van den Bergh, Reineke Vogten, Fleur en Ruby Zelissen) maar waar voor onze vereniging dit jaar geen rol was weggelegd, vond in Oos Hoes in de grote zaal een Kerstmatinee van het JEC plaats. Op oorspronkelijk initiatief van de dirigent van het Jeugd Ensemble Cecilia, zorgde het JAC voor de verzorging van programma, aankleding en een bescheiden ‘inwendige mens’.
De aanwezigen konden genieten van een concert van het nieuwe Jeugd Ensemble (met veel nieuwe muzikantjes) onder leiding van Hermie Smeets, gelardeerd met diverse andere optredens. Een trompet (Anouk Vrencken) drie trombones (de heren Teun Lumens, Menno Pernot en Philip Caris) twee klarinetten (de dames Michelle Vrencken en Annette Schmeits) en een pianiste kwamen op het podium, want Floor Lassche liet de zaal even wegdromen met twee werken: River flows in you van de Koreaanse componist Yiruma (film Twilight) en Comptines d’un autre été van de Franse componist Yann Tiersen (film Amélie). Jean-Paul Savelkoul verraste nog iedereen door een kerstliedje op euphonium te spelen.
Door de toeschouwers werd nog een toegift afgedwongen en tegen 19.00 uur keerde iedereen huiswaarts of zette de avond voort in het café.

Naschrift: Misschien is het goed toch nog even duidelijk te zijn rondom het niet-doorgaan van de Kerst-in 2009. Eind oktober heeft het Damescomité aan het bestuur aangegeven om diverse redenen, waaronder de financiële last, de Kerst-in niet te kunnen verzorgen zoals we dat van hun gewend zijn. Vervolgens is geprobeerd – vanwege het door iedereen onderkende belang van de kerst-in voor onze vereniging – nog snel alternatieven te bedenken en daarvoor bij de achterban draagvlak te zoeken. Helaas is de respons zo laag geweest dat uiteindelijk definitief besloten is de kerst-in niet te organiseren dit jaar. Bovendien wilde men ook niet te elfder ure de bezoekers confronteren met diverse kosten, want vanaf de eerste editie is namelijk alles gratis geweest. Het op een andere wijze doorgang laten vinden dit jaar was een prima initiatief en in gezamenlijkheid van bestuur, damescomité, WOMZ/JEC zal bekeken worden hoe we ook volgend jaar en de daaropvolgende jaren e.e.a. kunnen realiseren.