Actueel

Ons zilveren Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) gaat ook in haar jubileumjaar naar de Efteling en wel op zondag 11 april a.s. De Efteling, reeds uitgeroepen tot het beste recreatiepark van Europa en het beste pretpark ter wereld, organiseert ieder jaar opnieuw een Klank- en Spektakelfestijn en daarin mogen allerlei orkesten op diverse locaties in het park optreden.
Het is geen vanzelfsprekendheid dat een aanmelding wordt gehonoreerd, maar het is toch weer gelukt. Voor het in 1985 opgerichte ensemble is dit inmiddels de vierde keer en ook dit jaar zal weer een hele stoet auto’s (om en nabij veertien stuks) de weg vanuit Grevenbicht naar het Brabantse Kaatsheuvel vinden.
De voorbereidingen voor deze dag zijn inmiddels begonnen en het is overigens wel interessant te zien hoe een jeugdensemble binnen enkele weken snel uitgebreid kan worden tot een aantal van veertig muzikanten. Natuurlijk zijn we allen jong van geest en voelen we ons allemaal nog jeugd. We zeggen dan maar dat het JEC modulair van opbouw is….
De JECcers hebben in deze regeling overigens gratis toegang en daarnaast zullen ze natuurlijk zoveel mogelijk attracties zo vaak mogelijk willen bezoeken. Tussendoor mogen ze dan twee keer de kiosk bevolken en de bezoekers van het attractiepark trakteren op populaire muziek onder leiding van Hermie Smeets. Chauffeurs en andere begeleiders moeten even verzamelen, dan wordt bekeken of we als groep gebruik kunnen maken van reductie.
Na terugkeer in Beeg (geschat op ongeveer 19.00 / 19.30 uur) vindt dan de gezamenlijke afsluiting plaats. Het zal weer een hele leuke dag gaan worden.