Actueel

Zondagochtend 11 april jongstleden was het weer zover: heel vroeg (voor sommigen ietwat té vroeg) vertrok ons zilveren Jeugd Ensemble Cecilia richting Kaatsheuvel. Aldaar trakteerde de jonge JECers, hier en daar uitgebreid met wat minder jonge gelegenheidsJECers, de bezoekers van attractiepark de Efteling op twee mooie concertjes. Plaats delict was de kiosk naast Het Witte Paard. Op het gevarieerde programma stonden nummers als American Pie, Simple Song, Disco Lives!, ABBA Gold en The Peanut Vendor. Zoals we inmiddels van het JEC gewend zijn werd er hartstochtelijk gemusiceerd. Dit enthousiasme sloeg duidelijk over op de passerende bezoekers: menigeen bleef staan om met een aandachtig oor te luisteren of om een danspasje te wagen op het nummer WMCA. Na afloop van de concertjes volgde uiteraard een luid applaus en de beruchte groepsfoto. De resterende uren van de dag hebben de heren en dames muzikanten (plus aanhang) kunnen genieten van alle moois wat de Efteling te bieden heeft – hoewel dit voor sommigen al snel een nat pak betekende. Rond 18.00h vertrok de Cecilia-karavaan weer richting het Beegse om aldaar deze zeer geslaagde dag af te sluiten met een lekkere warme hap. Foto’s zijn elders op deze site te vinden. (SG)