Actueel

De feestvierdaagse mag nu al een groot succes genoemd worden. Natuurlijk moet de boekhouding nog afgerond worden, maar de doelstelling om een feest met en voor de gemeenschap te vieren, is volledig gehaald. Een ijzersterk programma en een puike organisatie leverden bij iedereen tevredenheid op.
Een mooie mix van artiesten op de seniorenmiddag (ons eigen KME Cécile en Nicole, Pierre Cnoops, Sjef Diederen, Thei en Marij) zorgde voor een stemmingsvolle middag, gevolgd door een puik optreden van de Big Band Beeg. Die avond had wel wat meer belangstelling verdiend, maar dat is kennelijk op donderdag toch een probleem. De bands Pitchlight, Network en solo-artiest Mo’Jones hielden op vrijdagavond heel Beeg tot laat geboeid. Het middagoptreden van enkele jeugdorkesten op de zaterdagmiddag was bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het JEC. De speelgroep opende het programma vol enthousiasme en daarna was het JEC aan de beurt. Een gastoptreden van de eerste dirigent van het JEC was zeker een krent in de muzikale pap. Het ging Lambert goed af, chapeau. ‘s Avonds was het feestpaviljoen bijna te klein voor de Artiestenparade (Wir Sind Spitze!, Fabrizio, Dieter Koblenz, Erwin, La Bamba en bovenal Dirk van Vooren) waarbij het meesterlijk duo Gino en Ron het verbindende element vormden. Meer dan 850 bezoekers hadden een geweldige avond en alles verliep zonder wanklank of incident.
De huldiging van de jubilarissen en de drukbezochte jubileumreceptie op zondagochtend – met de zusterverenigingen Aurora en Eendracht op bezoek – werd gevolgd door het gezellige 1e Aope Beegs Zomer-Kapelletreffe. Liefst 8 keer werd een tweede plaats behaald. Het treffen werd overigens gewonnen door Jonk Vleisj uit Dieteren en het ‘fenomeen’ Roepoepers zorgde op de bekende manier voor de mooie afsluiting. Het weer – altijd een prominente factor – speelde ook mee en zo mogen Cecilia en heel Beeg zeer trots zijn op dit feest.
De organiserende stichting evenementen harmonie St. Cecilia feliciteert de gedecoreerde Tilly Vola-Stoffels, de nieuwe ere-voorzitter Léon Strikers en alle 15 andere jubilarissen met hun jubilea. Tevens dankt de stichting alle sponsoren, medewerkers, buurtbewoners en eenieder binnen én buiten de vereniging, die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen.