Actueel

– Ceciliaan scoort een tien –

Koen Cuijpers slaagde op 11 juni jl aan het Conservatorium te Maastricht met lof voor het Master Examen Orkestfragmenten. De Ceciliaan behaalde voor dit examen de maximaal te behalen score: een tien.
De commissie was onder de indruk van de muzikaliteit en souplesse in wat zij noemden ‘een vlekkeloos examen.’
Koen speelde zowel Bes-, A-, als Es-klarinet en op het programma stonden voor Bes/A-klarinet: de Dansen van Galanta (Kodaly) Suite Mozartiana (Tchaikovsky) Polowetzer Dansen uit Prins Igor (Borodin) Concert voor Orkest (Bartók) en de Symfonie no.4 (Johannes Brahms)
Voor Es klarinet: Le sacre du printemps (Stravinsky) Boléro (Ravel) Tijl Uilenspiegel (Strauss) en het Concert voor Piano en Orkest (Ravel)
De examencommissie bestond uit de heren Leon Bosch (Soloklarinettist/ aanvoerder Nederlands Philharmonisch Orkest ) en Roeland Hendrikx ( Soloklarinettist Nationaal Orkest van België).

De Polowetzer Dansen konden natuurlijk geen probleem zijn, aangezien we die in Beeg zelf spelen, toch?
Koen geeft sinds een jaar op privé-basis les aan diverse conservatoriumstudenten en afgestudeerde muzikanten uit binnen- en buitenland met uitstekend resultaat. Dit is niet onopgemerkt gebleven en ook onze Lucienne (Fractie) profiteert hiervan. Recent is dan ook besloten dat hij vanaf komend collegejaar als assistent van hoofdvakdocent Leon Bosch aan het Conservatorium Maastricht zal starten. Als assistent-docent klarinet zal hij les geven aan VK studenten (VK is Voorbereidende Klas) alsmede (voornamelijk) lagere jaars hoofdvakstudenten. Dit alles zal plaats vinden in afwisseling met, en onder supervisie van, hoofdvakdocent Leon Bosch.

Overigens zal Koen in december van dit jaar in het Nederlands Philharmonisch Orkest meespelen in het Concertgebouw te Amsterdam in o.a. de ‘Titan’ De eerste symfonie van Gustav Mahler en Mahler spelen in het Concertgebouw is natuurlijk wel iets dat voor weinigen is weggelegd.
Koen, proficiat enne… ga zo door he…