Actueel

Bij de omroep is een actie gestart onder het motto prijs klassiek bij de NTR (fusieorganisatie van NPS, Teleac en RVU) met discussies en pleidooien om vast te stellen wat de belangrijkste bijdragen zijn aan de Nederlandse Muziek cultuur. Er zijn ook wekelijks tv programma’s over. Je kunt stemmen op je favoriete onderwerp of zelf een pleidooi houden. Blaasmuziek is een van de onderwerpen op een lijst van 50. Kern van het verhaal is welke muziekvorm of orkest, musicus etc. levert nu eigenlijk de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse muziekcultuur. En wat blijkt na enkele weken ? Blaasmuziek staat met grote voorsprong op de eerste plaats. Jullie kunnen zelf meewerken die positie te versterken. Ga naar prijsklassiek.nps.nl. En breng ook je stem uit zodat blijkt dat blaasmuziek in Nederland een zeer belangrijke rol vervult. Kleine moeite dus: Doen!