Actueel

Met het geweldige jubileumfeest nog vers in het geheugen hebben alle geledingen na een welverdiende vakantie de draad weer opgepakt. Zo werd van 1 t/m 3 september door de Jongeren Activiteiten Commissie weer een zeer geslaagd Jeugdkamp georganiseerd en op 4 september een serenade gebracht aan het verse bruidspaar Roel Salden en Coby Savelkoul.

Het harmonieorkest heeft inmiddels een aantal nieuwe gezichten mogen verwelkomen, want Tom van den Bergh, Thimo van Issum, Selina Geijenes (allen klarinet) en Inge Janssen (saxofoon) waren ‘op straat’ al aanwezig, maar hebben door het afleggen van prima praktijkexamens ook een basisplekje veroverd in de concertbezetting.

De concertagenda vraagt weer meteen alle aandacht, want op het programma van de komende weken staan in ieder geval een concert van het harmonieorkest op zondag 26 september op de markt te Sittard tijdens het Limburgs Blaasmuziek Festival en het gezamenlijke concert met zustervereniging Aurora op zondag 10 oktober in Oos Hoes te Grevenbicht.
Daarnaast zal door St. Cecilia nog gemusiceerd worden in de Beegter kerken en wel op 6 november in de Catharinakerk door het orkest en op 7 november in de Protestantse Kerk door het Ensemble Cécile. Dit gebeurt overigens in nauw overleg met het bestuur van de Protestantse Kerk. Het is een ideale oplossing voor een praktisch probleem; ruimtegebrek bij aanwezigheid van een compleet orkest.
Het laatste optreden van 2010 zal op zondag 19 december zijn, wanneer het orkest in samenwerking met de plaatselijke koren het jaarlijkse Kerstconcert vorm geeft.

Veertien dagen later – en dat lijkt nu nog ver weg – maar het nadert met rasse schreden, staat het Nieuwjaarsconcert 2011 op de agenda. Dit 18e Nieuwjaarsconcert op zondag 2 januari zal in het teken staan van het afscheid van dirigent Thijs Tonnaer. Het mag duidelijk zijn dat eenieder deze 33-jarige harmonieuze en succesvolle samenwerking tussen St. Cecilia en Thijs Tonnaer op een mooie wijze wil afsluiten.
Het traject betreffende de opvolging verloopt voorspoedig en vermeld kan worden dat St. Cecilia vanaf 5 januari 2011 met drie kandidaten op projectbasis zal worden gewerkt, waarna in juli 2011 het besluit zal worden genomen wie tot nieuwe muzikaal leider wordt benoemd.