Actueel

Op de voor menigeen historische datum 10-10-10 werd in Oos Hoes traditiegetrouw door de beide Beegter harmonieorkesten gemusiceerd. Na het openingswoord door gastgever/voorzitter Frank Dirks was de organiserende vereniging Aurora aan de beurt. Onder leiding van dirigent Jos Verjans vertolkten zij het concoursprogramma bestaande uit de voor ons zeer bekende Portugese pasodoble O Vithinho, het verplichte werk Sinfonia Brevis van Zdenek Lukas en het keuzewerk Saga Candida van Bert Appermont. Afsluiter was the Mask of Zorro van James Horner.
Na een changement was het de beurt aan St. Cecilia. Voorzitter Hub Renet leidde door het programma en gaf de toelichtingen bij Arsenal, De Polowetzer Dansen, 5 delen uit het Faust Ballet, Danzon nr. 2 en Mambo Jambo. Een nogal technisch programma waarin m.u.v. Arsenal de dans centraal stond. Voor het publiek allemaal zeer aangenaam. Hub maakte tevens van de gelegenheid gebruik de muzikanten van Aurora veel succes te wensen volgende week in Heerlen. Op zijn beurt was Frank Dirks vol lof over ons concert en hij had voor beide dirigenten nog een flesje wijn als dank.
Vrijdag a.s. zal onze eigen dirigent de generale repetitie houden met St. Caecilia Ohé en Laak, want ook zij nemen zaterdag a.s. deel aan het bondsconcours. Ook Thijs en de Laak wensen we veel succes. Ons orkest zal dan de tweede kandidaat-dirigent ontvangen voor een proefrepetitie, namelijk Patrick Spelthaen.