Actueel

Ons harmonieorkest zal op zondag 20 februari a.s. een concert verzorgen in de zaal van Harmonie St. Elisabeth te Stokkem.
Het prachtige afscheid van Thijs Tonnaer ligt natuurlijk nog vers in het geheugen, maar de tijd schrijdt voort en de vereniging moet natuurlijk verder. Drie concerten staan op de planning in het voorjaar 2011 en het eerste is al over enkele weken.

Inmiddels zijn de repetities in handen van Jos Simons. Hij is zeker geen onbekende in de blaasmuziekwereld. Hij is o.a. actief als eerste hoboïst, tevens onderkapelmeester en lessenaaraanvoerder van het houtregister, van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en als dirigent van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Rotem (B) en Harmonie St. Caecilia Echt (NL) Daarnaast is Jos ook actief als kwaliteitsbevorderend consulent en jurylid in de Belgische Hafa-wereld.
Op het programma staan:
1. Proshaniye Slavyanka of Abschied der Slawin (Vasily Agapkin)
2. Saga Candida (Bert Appermont)
3. Rhapsody for Euphonium and Concert Band (James Curnow)
Solist is Rob Janssen
4. St. Florian Choral (Thomas Doss)
5.La Leyenda del Beso Suite (Reveriano Soutullo/Juan Vert, arr. Douglas MacLain)
6. Mambo Jambo (arr. Naohiro Iwai)

Het concert wordt overigens door onze eigen vereniging georganiseerd en de opbrengst van de ochtend is voor St. Cecilia.
Bovendien heeft Jos een interessante partner gevonden voor dit concert, namelijk het Vocaal Ensemble Femail uit het Belgische Lummen gegeven. Dit uit 25 dames bestaande koor staat onder leiding van Nadia Loenders. Hun programma is als volgt:
1. Eric Whitacre, “Five Hebrew love songs” voor vrouwenkoor, viool en piano
2. Libby Larsen, “The Witches”
3. Erika Budai, “Wals van kwart voor middernacht”
4. Kurt Bestor, “Prayer of the Children”
5. Peter Benoit, “Salve Regina” voor vrouwenkoor en piano
6. Jan Van Landeghem, “Als de ziele luistert”
7. Morten Lauridsen, “Dirait-on” voor vrouwenkoor en piano
Dirigent Nadia Loenders is naast haar activiteiten als soliste en als zangpedagoog tevens dirigent van verschillende vocale ensembles en koren, waaronder Synoidos te Sittard (NL), Experiënce te Budel (NL) en Het Veldhovens Mannenkoor (NL)

De aanvang van het concert is 11.00 uur. Bestuur en leden nodigen u van harte uit, de oversteek te maken naar Stokkem en daar getuige te zijn van het concert. Zoals gezegd zijn de revenuen voor onze vereniging en bovendien is spelen voor een halfvolle zaal niet leuk.

Zondag 20 februari Harmoniezaal St. Elisabeth, gelegen aan de Senator G. Ruttenstraat 21 te Dilsen-Stokkem.
Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats In de Graaf. Via een paadje op de wal loop je dan 100 meter naar de Harmoniezaal van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St. Elisabeth.