Actueel

Met een mooi concert is het project dat ons harmonieorkest met dirigent Jos Simons vanaf 5 januari heeft doorlopen, afgerond.
In een aardig gevulde harmoniezaal van de Koninklijke Stockheimer Harmonie St. Elisabeth werd tezamen met het Vocaal Ensemble Femail op zondag 20 februari geconcerteerd. Femail liet horen wat de mogelijkheden van een eigenzinnig dameskoor (zoals ze zelf zeggen) zijn tijdens een drie kwartier durend optreden. Nadia Loenders, echtgenote van Jos Simons, voerde de directie.
Na een kort changement was ons orkest aan de beurt. Voorzitter Hub Renet kreeg met een Freudiaanse verspreking (Jos Tonnaer) nog de lachers op de hand, maar daarna was concentratie gevraagd op de maar net passende bühne. Solist Rob Janssen had aan een vierkante meter voldoende (meer was er ook niet) om zijn solo mooi ten gehore te brengen. De reacties na afloop waren zonder meer positief en ook Jos Simons dankte het orkest voor het concert en de samenwerking de afgelopen weken.
En… de veerman was ook tevreden, St. Cecilia heeft in ieder geval ook de economie gesteund met zoveel auto’s die naar Stokkem reden.