Actueel

Zondag 8 januari 2012 wordt vanaf 14.30 uur in Oos Hoes te Grevenbicht het 19e Nieuwjaarsconcert gehouden. Tijdens dit concert zal het jaar muzikaal worden geopend en de bezoekers zullen worden vergast op een programma vol nieuwe werken.
De jubilerende drumband heeft o.l.v. instructeur Michel Mordant de afgelopen maanden hard gewerkt en met het oog op zowel jubileum, maar meer nog de deelname aan het bondsconcours in november 2012, is dat geen vergeefse inspanning. Een mooi, toegankelijk maar ook moeilijk programma waarbij vele melodische slagwerkinstrumenten worden gebruikt. Uit de film Rain Man wordt muziek gespeeld van Hans Zimmer, waarbij Ellen Janssen op dwarsfluit de drumband zal versterken. Daarnaast zal de mars Royal Flush op het programma staan. Tenslotte is een heuse werelpremiere te melden: Het werk Tast of Vibes van Henk Martens. In deze geweldige swingende compositie vol klankkleuren wordt de vibrafoon als solo-instrument gepresenteerd, terwijl geweldige ritmen en harmonieen dit werk naar grote hoogten stuwen. Rick Maassen zal als solist optreden.
Het orkest zal onder leiding van Jos Simons ook weer vernieuwd programma uitvoeren. Naast twee marsen (Mercury en Grand Duchesse Marie Adelaide) en werken uit het traditionele Strauss-repertoire zal Jean-Paul Savelkoul op alt-saxofoon soleren in de Pequena Czarda (Pedro Itturalde) en zullen Lorva Horovel (Armeense Dans nr. 4) filmmuziek van de kaskraker Titanic en de Conga del Fuego Nuevo (Marquez) worden gespeeld.
Het belooft weer een mooi concert te worden.