Actueel

In het weekend van 3 en 4 maart nam Reineke Vogten deel aan de selecties voor het prestigieuze Prinses Christina Concours. Onze hoboïste trad in Kumulus Centrum voor Kunsteducatie in Maastricht voor het voetlicht met ruim zeventig andere jonge muzikanten uit de hele Euregio. Zij vertolkte het Eerste deel uit het Hobo-concert in C van Wolfgang Amadeus Mozart. Begeleid op vleugel werd ze door Jim Peters. Het werd een mooie uitvoering die leidde tot veel positief commentaar van de jury en dito reacties uit het publiek.

Uiteindelijk – er mochten slechts acht deelnemers naar de finale – was het helaas niet voldoende voor een vervolg op zondagavond, maar complimenten zijn op zijn plaats.
Een nieuwe uitdaging ligt alweer in het verschiet. Ze kan zich nu richten op haar D-examen dat zij op 20 mei begeleid door het harmonieorkest zal afleggen tijdens een solistenconcert. Reineke zal daar het Hoboconcert op een thema van Michaël Glinka, geschreven door Nicolai Rimsky-Korsakov uitvoeren. Ook klarinettist Koen Cuijpers (War Concerto, Dirk Brossé) en saxofonist Jean-Paul Savelkoul (Pequena Csarda, Pedro Itturalde) zullen dan een optreden verzorgen.