Actueel

Ons Harmonieorkest zal op vrijdag 2 november a.s. medewerking verlenen aan het Requiem van Twijfel en Troost, een benefietconcert dat in de Heilig Hartkerk te Hasselt zal worden gehouden. Samen met Jos Simons, ongeveer 120 zangers van o.a. de koren Synoidos (Sittard) F:e-m@il (Lummen, B) en Laetare Musica (Herk-de-Stad, B) pianist Dagmar Feyen en solist Hubert Damen (o.a. bekend van de TV-serie Witse) zal een avondvullend programma worden gebracht, dat tevens ondersteund wordt door een presentatie van 13 aquarellen van kunstenaar Hennie van de Steeg. Het geheel staat onder leiding van Nadia Loenders.
Het Requiem van Twijfel en Troost is een uniek muziekwerk, een gebalanceerd samenspel tussen koor en harmonieorkest. Het thema van de teksten is de tegenslag die ieder van ons in zijn of haar leven ervaart, gaande van de fysieke of mentale achteruitgang van een dierbare tot het verliezen van een geliefd medemens aan de dood. De Nederlandstalige teksten vertolken emoties, die deel uitmaken van het proces van verlies en verwerking: onzekerheid, vechtlust, vertrouwen, berusting en woede. Maar ook: hervonden kracht en nieuwe hoop.
De opbrengsten van de opvoeringen van Het Requiem van Twijfel en Troost zullen integraal geschonken worden aan de Netwerken Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen.
Meer informatie is te vinden op www.twijfelentroost.be. Kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop en u kunt reserveren bij het secretariaat; op de repetitie, via r.jennen@cecilia-online.nl of middels een telefoontje naar 046-4857721. Via onze dirigent zullen de kaarten dan op vrijdagavond uitgereikt worden. Via e-mail is vrijdag 5 oktober naar de leden een Nieuwsbrief over dit item verzonden. Heeft u deze niet (kunnen) ontvangen en wenst u een papieren versie, neem dan even contact op met het secretariaat.