Actueel

St. Cecilia kan terugkijken op een geslaagde jubileum- en concoursreceptie van de kampioensdrumband op zaterdag 8 december jl. De zaal was ingericht, een deel van de drumband zat op een podium achter de receptietafel want anders zou het te druk aan tafel zijn. Jim had op het Jubileumlogo een mooie banner gemaakt met opdruk Limburgs Kampioen. Om 19.00 uur werden na het openingswoord van voorzitter John Maassen de jubilarissen gehuldigd, waarbij het doopceel door de secretaris werd gelicht en beschermvrouw Ria Pernot de bloemenhulde en de oorkonde voor haar rekening nam. De voorzitter speldde de insignes op bij afwezigheid van onze ere-voorzitter Leon Strikers.
Achtereenvolgens werden Renee Coenen, Lieke Duijsens, Jan Goossens, Joep Lenssen en Lilian Martens gehuldigd en onderscheiden met het bronzen insigne van de VNM (voor 10 jaar lidmaatschap)
Daarna was het de beurt aan Roland Smeets, Ger Theelen en Peter-Jeu Vola. Deze drie leden waren 25 jaar bij de vereniging en mochten daarvoor het zilveren VNM-insigne met oorkonde en bloemen ontvangen, wederom uit handen van John en Ria.
José en Frans Aben waren namens de LBT aanwezig voor de uitreiking van de vermiljoenen isignes aan de 10-jarige jubilarissen van de drumband John Smeets en Levi van Loo.
Vervolgens was er een ruiker voor instructeur Michel Mordant met een gevulde enveloppe.
Voor de receptie speelde het harmonieorkest de Limburgse Jagersmars en Scesaplana en boden José en Frans nog eens – maar dan officieel – de rode wimpel aan Michel en John aan.
Daarna volgde een rij verenigingen en particulieren met of zonder sprekers. Vele loftuitingen en waarderingen werden gericht aan instructeur en drumbandleden en vele handjes werden geschud. De schutters van Het Heilig Kruis brachten Beeg ook nog eens op de hoogte met drie ‘kamers’. Ook dirigent Jos Simons en ambassadeur Jos Jacobs passeerden de tafel en jubilaris Ger Theelen verplaatste zich even naar de andere kant van de tafel en bracht met Tilly Vola en een delegatie Cecilianen – namens de supportersclub in oprichting – een financiële felicitatie en ook het gemeentebestuur was met zelfs drie wethouders aanwezig om bij monde van Pieter Meekels hun complimenten over te brengen, tezamen met een vat bier en attenties voor de jubilarissen.
Na het slot- en dankwoord van John, werd het nog een tijdje gezellig in de zaal, want het café was helaas niet beschikbaar. Tevens werd de zaal opgeruimd en ingericht voor de repetitie van het orkest de volgende ochtend, want life goes on he…