Actueel

Onze dumband heeft zondag op grandioze wijze het Nederlands Kampioenschap behaald bij de podiumwedstrijden te Meijel.
Onder leiding van Michel Mordant werd een fantastisch concert verzorgd waar een volle zaal én de jury intens van konden genieten. Een grote delegatie uit het Beegse en omstreken was aanwezig in de met ruim 250 mensen gevulde zaal. Ook onze beschermvrouwe, onze ambassadeur, wethouder Pieter Meekels en deputé Noël Lebens waren aanwezig.
Een zeer muzikale uitvoering met mooi samenspel, prima balans en stemming, twee fenomenale solisten Ardie Deuss op sopraan-saxofoon en Rick Maassen op vibrafoon zorgde er zelfs voor dat de juryleden in het laatste deel zelfs de partituren dichtsloegen. Een geweldig applaus voor dit schitterende programma was de bekroning voor de puike prestatie van de Cecilianen.
Bij de bekendmaking van de punten bleek dat de slagwerkgroep opnieuw historie had geschreven. Een 9,5 gemiddeld voor iedere rubriek (10 rubrieken) zorgde voor een eindtotaal van 95 punten en de kampioensbeker tweede afdeling. Michel Mordant en John Maassen mochten deze bokaal met trots in ontvangst nemen. Ook betekende dit aantal de hoogste score van de dag. In één woord grandioos!
Dit aantal punten is overigens nog nooit eerder door Cecilia of collega-drumbands in deze omgeving tijdens een concours of kampioenschap behaald en het moge duidelijk zijn dat de Cecilianen helemaal uit hun dak gingen.
Een fantastische prestatie en reden voor een mooi feestje. De kampioenen werden in Papenhoven opgewacht door het orkest en na de intocht in Beeg werd in Oos Hoes een fijn feestje gebouwd tot in de late uurtjes. Zondagochtend wordt dit feest hervat door een gezamenlijk ontbijt/brunch met spek en ei (later meer)