Actueel

Vanochtend heeft het harmonieorkest haar eerste try-out concert gehad in aanloop naar de concertwedstrijden in het najaar. Tijdens het Paasconcert beet St. Cecilia onder leiding van Jos Simons het spits af met een concert van meer dan een uur. Op het programma stonden de pasodoble Gitana del Albaicin, twee van de drie concourswerken Rise of the Phoenix en Equus, de koraal O Magnum Mysterium, de Funiculi Funicula Rhapsody en de Hongaarse concertmars Kiniszi.
Speaker Stevie Thiessen verzorgde de toelichtingen en voor een eerste optreden met dit repertoire mogen de stemmingen zeker positief zijn, ofschoon er uiteraard nog veel werk aan de winkel is.
Na een korte pauze nam Concordia plaats. Onder leiding van Jean Cosemans stond vooral muziek met het thema Spartacus centraal. Na America The Beautiful volgde het Spartacusblok met: Adagio of Spartacus and Phrygia (Aram Khachaturian, arr. Georges Moreau) Aegina’s Variation and Bacchanale (Aram Khachaturian, arr. Jean Cosemans)
en Spartacus (Jan van der Roost). Afgesloten werd met Gabriel’s Oboe en Music.
De reacties van de luisteraars toonden aan dat de concertochtend goed in de smaak was gevallen. En dat gold ook voor de paaseieren die de Paashaas namens de supportersclub van St. Cecilia had gebracht!