Actueel

Na het optreden op de geslaagde Voorjaarsmarkt op zondag 21 april jl., treedt het Jeugd Ensemble Cecilia (JEC) a.s. zondag om 10.30 uur op tijdens de H. Mis voor de Eerste Communicanten. Met een toepasselijk repertoire zullen de muzikanten onder leiding van Hermie Smeets gegarandeerd voor extra sfeer in de Catharinakerk zorgen. Op de pupiter staat prachtige muziek van Toto, Coldplay en the Bangles.
Op zondag 2 juni volgt het optreden in het Kasteelpark te Born. Dit in het kader van de Artamuse concertdag voor jeugdorkesten. Het repertoire zal dan natuurlijk uitgebreider zijn, o.a. met zang van Jody Omloo en Selina Gijenes, andere pop- en filmmuziek.

Twee jonge muzikanten die in het JEC maar ook al in het harmonieorkest spelen, zullen op zondag 9 juni in Oos Hoes hun D-examen praktijk afleggen. Dirigent Jos Simons en de Cecilianen vinden het belangrijk de eigen leerlingen deze kans te bieden. Hoboïste Reineke Vogten ging hun vorig jaar immers al zeer succesvol voor tijdens het examenconcert te Berg aan de Maas. Onder begeleiding van het orkest zullen Sjoerd Pernot en Janneke Lassche dan ook op euphonium respectievelijk alt-saxofoon aantonen het D-diploma waard te zijn. Janneke zal het werk Pequeña Czarda van Pedro Itturalde spelen en Sjoerd zal de Rhapsody for Euphonium and Concert Band van James Curnow uitvoeren. Tijdens het juryberaad zal het orkest overigens nog een paar werken uitvoeren.
Het concert start om 11.00 uur en is toegankelijk voor iedereen.