Actueel

De drumband behaalde zondag 26 mei in alle vroegte (09.00 uur) het predikaat Zeer Goed op het 49e Maasgouwtoernooi in de sporthal De Sjirp in Nieuwstadt. De fanfare Eendracht Dieteren had deze hal gekozen als locatie voor het jaarlijkse muziektoernooi.
Onder leiding van Michel Mordant speelden de dames en heren de werken Pictures in a Mirror van Vincent Cox (nog bij de slagwerkers bekend van het landskampioenschap) en Crisis and Solutions (een nieuw werk van de hand van Michel Mordant).
Het was de laatste keer dat de drumband uitkwam in de tweede divisie, immers er werd promotie behaald naar de hoogste klasse, echter het werk Pictures was alleen goedgekeurd voor de 2e divisie en de tijd was te kort voor nog een ander werk. Het was echter de eer te na om ons terug te trekken. Jurylid Rob Janssen beoordeelde het optreden met een ruime lof-notering en het predikaat Zeer Goed.

Het harmonieorkest concerteerde om 16.00 uur en na een spannende opening met de pasodoble Gitana del Albaicin werden twee prachtige uitvoeringen gegeven van The Rise of the Phoenix en Equus. Vooral het laatste werk maakte indruk op de toeschouwers. Ook ere-dirigent Thijs Tonnaer en vele andere Cecilianen en famlieleden volgden met veel plezier onze verrichtingen. Voorts werd dirigent Jos Simons door jurylid Jan Bosveld gecomplimenteerd met het programma en met name de keuze voor Equus. Met eveneens een lofwaardig puntenaantal volgde het harmonieorkest de prestatie van de drumband van vanochtend en scoorde eveneens Zeer Goed.

Natuurlijk werd in Oos Hoes nog een gezellige nazit gehouden met hapjes, drankjes en zelfs pizza’s. Dirigent Jos Simons gaf een korte toelichting op het gebeuren en er werd enthousiast nagekaart. Het was weer een mooie dag.