Actueel

Op zondag 9 juni hebben Janneke Lassche en Sjoerd Pernot hun D-examen voor de muziekschool Artamuse met groot succes afgelegd.
Onder begeleiding van het harmonieorkest werd voor een jury van vier personen (Suzanne Welters, Maurice Daemen, Ger Hubens en Jan Kitzen) Rhapsody for Euphonium and Concert Band van James Curnow, respectievelijk Pequeña Czarda van Pedro Itturalde uitgevoerd.
Na de verwelkoming door speaker Wil Lemmens en de opening van het concert door het orkest met de pasodoble Gitana del Albaicin, was het Sjoerd die het spits afbeet. Hij kweet zich voortreffelijk van zijn taak met een mooie klank en mooie lijnen en als tweede was Janneke aan de beurt. Ook zij ging er vol voor in een werk van uitersten, heel intens, maar ook heel extravert. Ook technisch was het voor beiden zeer verdienstelijk.
Tijdens het juryberaad kon het orkest voor het eerst ‘en public’ het (derde) concourswerk Il Cantico (Oliver Waespi) uitvoeren.
De jury keerde terug en sprak bij monde van Maurice Daemen haar waardering en lof uit voor het orkest én voor de solisten, want de jury had genoten, Hij ging kort in op de verrichtingen van de solisten. Beide optredens werden met een 9 beloond.
Na een groot applaus speelde het orkest nog de mars Punjaub en uiteindelijk als afsluiting een Lang zullen ze leven voor Sjoerd Pernot, Janneke Lassche en de jarige Lucienne Kropman.