Actueel

Koen Cuijpers, is naast solo-klarinettist bij Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven tevens al enige tijd concertmeester en solist bij de JungeBläserPhilharmonie NordRheinWestfalen. Dit regionaal toporkest – in 2013 nog winnaar van de Festival Divisie WMC Kerkrade – kent meer Limburgse inbreng want het staat onder leiding van Harry Vorselen.

Het orkest verzorgt in deze periode een aantal concerten in het Bundesland NRW.
Komend weekend zullen zij in Rheine concerteren, op 11 januari in Boenen en op 12 januari in Wetter. Op het programma staan de Fledermaus Ouverture (Johann Strauss) Don Juan (Richard Strauss) Ghost Train (Eric Whitacre) het Concertino voor Fluit (Cécile Chaminade) en Chick Corea Olé (arr. Bob Lowden).
Als toegiften worden gespeeld:
-Éljen a Magyar( Johann Strauss -Sohn- arr.Gerhard Baumann)
-Songs of the Wizz (Quincy Jones, arr. Peter Kleine Schaars)
-Radetzky Mars(Johann Strauss sr.)

Speciaal in dit nieuwjaarsconcert 2014 is het optreden van Koen Cuijpers in het War Concerto voor klarinet en orkest van Dirk Brossé.
Dit werk, dat werd geschreven in 1999 en erg programmatisch is, speelt zich af tegen de achtergrond van de burgeroorlog in Bosnië en vertelt over een jongetje dat op zijn eigen manier de oorlog interpreteert. De diverse volkeren krijgen een eigen thema in het orkest en de soloklarinet neemt de rol van het kind op zich.

Het concert van 4 januari jl. is opgenomen door WDR3 en zal worden uitgezonden op dezelfde zender op:
11 januari van 20.05uur tot 22.00uur (WDR 3, Konzert)
25 januari van 13.04uur tot 15.00uur (WDR3, Konzert der Woche)