Actueel

De jeugd liet weer opnieuw van zich horen, ondanks dat de aandacht van velen op zondag 18 mei was gericht, voor de Voorjaarsmarkt. Toch waren ze weer present in Oos Hoes om de vereniging te promoten en samen gezellig muziek te maken.
Zaterdag 17 mei vond namelijk weer een editie van Cecilia’s Muziekpodium plaats. Voorzitter John Maassen mocht omstreeks 16.00 uur een aardige groep belangstellenden welkom heten. Het JEC opende de middag en vervolgens speelde Myrthe van Es op de blokfluit enkele liedjes.
De Speelgroep onder leiding van Ellen Janssen en het JEC onder leiding van Hermie Smeets lieten vervolgens natuurlijk aan alle aanwezigen zien wat onze jonge muzikanten in hun mars hebben. De Speelgroep heeft een projectmatig karakter en heeft een aantal weken gewerkt aan een leuk programma. Dat varieerde van Zuid-Amerikaanse muziek tot bekende muziek uit de Efteling. Het JEC speelde natuurlijk werk dat ook in Heel werd uitgevoerd, maar had ook een prima muziekstuk om alle instrumenten te laten zien en horen.
Daarnaast werden de jonge bezoekers in de gelegenheid gesteld zelf muziek te maken, immers op een stoel zitten kan iedereen. Wil Lemmens praatte alles aan elkaar en gaf hier en daar toelichting omtrent de opleiding en de instrumenten. Na een uurtje kwam helaas weer een einde aan een leuk muziekpodium, dat voor sommigen nog wel wat langer had mogen duren.