Actueel

Het JEC, het Jeugd Ensemble Cecilia, neemt op zondag 11 mei deel aan de 17e editie van het Euro Festival te Heel. Vanaf 15.25 uur zal het podium vrij zijn voor de dertig muzikanten uit de Ceciliajeugd. Vooraf zullen ze overigens nog een bezoekje brengen aan de muziekcentrale Adams te Ittervoort. Dat belooft ook interessant te zijn.
Tijdens dit Festival in het Cultureel Centrum Don Bosco worden zo’n 25 (inter)nationale jeugdorkesten op hun eigen niveau beoordeeld door een vakkundige jury. Er is evenwel geen sprake van de bekende concoursdruk, maar de beoordelingen bestaan uit opbouwende woorden, waar orkesten verder mee kunnen.
De altijd actieve dames en heren muzikanten hebben de afgelopen periode een leuk programma voorbereid en zullen onder leiding van Hermie Smeets uiteraard hun beste beentje voor zetten en een mooie, muzikale uitvoering gaan verzorgen.
Het programma duurt ongeveer een half uurtje en bestaat uit een leuk inspeelwerkje
originele harmoniemuziek en popmuziek met zang van Jodi Omloo.
– Inspeelwerk: Fox of the North
– Keuzewerk 1: Colorado (Jean-Pierre Haeck)
– Keuzewerk 2: Rolling in the deep (Adele)
Voor het thuisfront zal dit vertolkt worden tijdens de generale repetitie en wel op vrijdag 9 mei a.s. vanaf 19.30 uur in Oos Hoes te Grevenbicht. Iedereen is van harte welkom.