Actueel

Maar liefst 63 solisten en drie ensembles uit verschillende divisies nemen op zondag 29 juni deel aan de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM). Vanaf 09.15 uur strijden de deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, om de wisseltrofee en de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht.
De finale vindt plaats in de Frans Boermanszaal van Theater De Maaspoort (Oude Markt 30) in Venlo en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 2,50 (incl. programmaboekje). Tijdens de Finale Jonge Solisten worden de solisten en ensembles onder andere beoordeeld op muzikale uitvoering, dynamiek, techniek, ritmiek en zuiverheid. Dit gebeurt door een vakkundige jury die bestaat uit Jos van de Braak en Ben Essers. Voor St. Cecilia zijn dit jaar 3 muzikanten present:

10. 10.18 uur Vera Pernot klarinet Romance – Guy Duijck
22. 11.45 uur Annet Schmeitz klarinet Romance – Guy Duijck
58. 20.35 uur Sjoerd Pernot euphonium Jenny Jones – W. Rimmer

Wij wensen uiteraard veel succes en een mooie dag in Venlo.