Actueel

Zondag 15 juni namen zowel de drumband als het harmonieorkest zeer succesvol deel aan het 50e Maasgouwtoernooi, gehouden in het Gemeenschapshuis te Born en georganiseerd door de plaatselijke harmonie L’ Union. Mooie, muzikale uitvoeringen werden door de juryleden Henk Mennens (orkesten) en Kevin Houben (slagwerkensembles / drumbands) beloond met tweemaal het predicaat Zeer Goed. Een prima performance en dito resultaat en een mooie voortzetting van de ‘JEC-lijn’ (Concert in Heel met predicaat Zeer Goed). Natuurlijk werden de resultaten in stijl geëvalueerd in Born, maar ook later in en buiten Oos Hoes.
Het was weer een lange dag. De drumband was namelijk al in alle vroegte al present in Born en rond 11.00 uur werden Big Sound, Gassenhauer en Crisis & Solution uitgevoerd. Gassenhauer werd overigens niet beoordeeld, maar als een intermedio gespeeld. Zo kon Henk Mennens rustig schrijven.
Het harmonieorkest speelde in om 14.00 uur en toog vervolgens naar Born. Het programma van het orkest was weer van een behoorlijk kaliber met ‘Belkis’ en ‘Spring’ en ook de ‘Children’s March’ werd beoordeeld. Het was een heuse uitdaging om weer aan te gaan, zeker na de geweldige concoursdeelname van 2013. Immers, noblesse oblige… Toch werd de klus uiteindelijk op een zeer fraaie wijze en bijzonder muzikaal geklaard en bovenal naar tevredenheid van de maestro.
Proficiat aan alle muzikanten, muzikale leiding en iedereen die hieraan heeft bijgedragen. De dubbele Zeer Goed op het MGT zorgt voor een echte Triple in 2014.
Het is overigens in een snelle telling de 43e keer dat het harmonieorkest het hoogste predicaat heeft behaald in 50 edities (4 eigen organisaties, 3 x goed) De drumband heeft vaker deelgenomen, maar enkele keren minder ‘Zeer Goed’ in de wacht gesleept.