Actueel

Met verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van onze oud-muzikant en Lid van Verdiensten Jean Tholen.
Jean, zoon van ‘Maan’ Tholen, kreeg de beginselen van de muziek uiteraard geleerd door zijn vader ‘op de maelzak’. Hij startte op cornet en een ””altje”” en speelde vervolgens ruim veertig jaar trombone (toen nog ventieltrombone) en toen de gezondheid dat niet meer toeliet, schakelde Jean over op slagwerk i.c. de grote trom. Dat deed hij ook op straat met veel verve. Hij kreeg zelfs de naam ”de jazzklopper”. Daarnaast was Jean bestuurslid namens de werkende leden van 1967 tot 1979 en actief in diverse commissies bij vele evenementen van de vereniging. Ook was Jean muzikant bij De Dreesjbub”n, de kapel die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw furore maakte onder leiding van Jan Thissen. Dat hij een echt verenigingsmens was, hebben ook andere verenigingen in Grevenbicht mogen ervaren. Om er maar een paar te noemen: Theater Komiek, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia, het Maasland Kozakkenkoor, de buurtvereniging De Greune Paol en de Wuilisse. Ook het biljarten had zijn bijzondere belangstelling.
Jean was meer dan zestig jaar lid van St. Cecilia en werd vanwege zijn inzet voor de harmonie in het jubileumjaar 2000, toen de harmonie haar 100-jarig jubileum vierde, benoemd tot Lid van Verdiensten.
Vanwege gezondheidsperikelen moest hij de laatste jaren wat meer afstand tot de harmonie nemen, maar zijn belangstelling bleef onverminderd. Dat Jean moge rusten in vrede. Wij wensen de familie uiteraard veel sterkte.