Actueel

Op Paasmaandag zullen de harmonieorkesten van Concordia Obbicht en St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven zich in ‘Oos Hoes’ te Grevenbicht ontmoeten voor het Dubbel Paasconcert.
Het Paasconcert kent een lange traditie, want het was al eind jaren tachtig dat de Beegse harmonie een Paasconcert organiseerde. Diverse bevriende orkesten en koren waren te gast, zoals de De Maasoever Roosteren, Philharmonie Sittard, St. Lucia Neeritter en het Maasland Kozakkenkoor. In 1994 was Concordia Obbicht te gast en dat was het begin van een jarenlange samenwerking. Dit jaar is dus sprake van de 21e editie.
St. Cecilia opent om 11.00 uur. Onder leiding van Jos Simons zal een Spaans en Latijns-Amerikaans getint programma verzorgd worden, afgewisseld met een concert voor 2 klarinetten van Felix Mendelssohn en muziek van Deep Purple. Solisten zijn Jos Janssen en Koen Cuijpers. Om 12.00 uur zal Concordia spelen en onder leiding van Alex Schillings wordt een Spaans – Italiaans – Engels programma uitgevoerd. Ook Concordia brengt een solist voor het voetlicht en wel Joep Demandt op euphonium.
Het belooft een mooie concertmatinee te worden.