Actueel

Gisteravond vond een mooie opmaat plaats voor ons jubileumfeestje C115. Onder een weliswaar bewolkte hemel en met dreiging van een druppeltje heette voorzitter John Maassen iedereen van harte welkom en gaf een korte toelichting op het C115-programma.
Daarna nam speaker Wil Lemmens de microfoon en hij leidde op ontspannen wijze de toeschouwers door het programma. Het werd een muzikale reis van onder uit de mijnen via Frankrijk, Spanje, Italië weer terug naar het Limburgse. Speciaal waren toch wel de vertolkingen van de Maurits Mars en de Emma Mars, die allebei niet meer verkrijgbaar zijn bij de uitgeverij en die ook – voor zover ons bekend – niet in de archieven van de zusterverenigingen voorkomen. Het idee lag bij Raymond Jennen, maar vooral de intense speurtocht van Jo Savelkoul en de fine-tuning door Nicole Demas en Rob Janssen hebben het mogelijk gemaakt dat deze ‘nostalgische noot’ gespeeld kon worden. De aanwezige vml. ”Mauritsleden” (Lambert Evers, August en Jan Thissen) konden het zeker waarderen.
Ook Michael Jackson en Deep Purple kwamen langs en dat was ook leuk voor de basgitaar.
Het publiek genoot duidelijk van het programma en ook enkele verdwaalde druppels konden het concert niet verstoren, ofschoon het toch verstandig was van dirigent Jos Simons de toegift niet uit te voeren. De nazit was dan weer helemaal droog en het was nog lang gezellig. Als gezegd een mooie opmaat!