Actueel

Na het fantastische BOA gisteren, waarvoor overal lovende kritieken te horen waren, was het vanochtend weer voor veel Cecilianen acte de présence voor onze jubileumreceptie. Terwijl nog opgeruimd werd bij het festival, werd de zaal van Oos Hoes al vroeg in gereedheid gebracht.
John Maassen opende omstreeks 11.00 uur de receptie en complimenteerde en dankte allereerst het BOA-team (Hugo Lumens, Sanne Goossens, Valerie Savelkoul, Nicole Cloudt, Floor Lassche en Ellen Janssen) daarnaast had hij voor de vier ”kern-senatoren” een verrassing in petto, een draagmedaille aan een blauw lint. Deze mag gedragen worden bij alle – vooral externe – activiteiten die St. Cecilia ontplooit.
Verder werd tweede dirigent Jo Savelkoul in de bloemen gezet vanwege zijn zilveren jubileum als tweede dirigent bij St. Cecilia. Een functie die Jo met de nodige bevlogenheid sinds 1990 vervult.
Na de formele opening nam speaker Wil Lemmens over om de receptie in goede banen te leiden en hij mocht namens de gemeente Sittard-Geleen burgemeester Sjraar Cox en wethouder Noël Lebens verwelkomen. De burgemeester – met ambtsketen – had voor secretaris / regelaar Raymond Jennen de mededeling dat het Zijn Majesteit de Koning had behaagd……. en speldde de versierselen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau op.
Vervolgens werd een aubade gebracht door zustervereniging Aurora en passeerde een grote groep (muziek-)verenigingen en particulieren de tafel. Ook de Leden van Verdiensten van Cecilia waren goed vertegenwoordigd voor het aanbieden van de gelukwensen aan bestuurderen, senatoren, muzikale leiding en muzikanten.
Oud-Regimentscommandant van de Limburgse Jagers Ferry Tummers, het bestuur van de Big Band Beeg en een grote deputatie van het Gemengd Kerkelijk Zangkoor waren eveneens aanwezig voor een felicitatie aan vereniging en de gedecoreerde.
Aan het eind van de receptie werd speaker Wil Lemmens, afgelopen vijf jaar ook coördinator opleidingen van St. Cecilia door de voorzitter in de bloemen gezet, met dank voor zijn inzet voor de vereniging op bestuurlijk gebied en voor zijn enthousiaste presentaties bij concerten en bij recepties.
Harmonie St. Cecilia dankt iedereen voor de medewerking en aandacht b.g.v. C115. Vanmiddag is het ondernemerscafé nog in volle gang.