Actueel

Het 51e Maasgouwtoernooi voor Hafa-orkesten en drumbands/slagwerkensembles is weer achter de rug en Harmonie St. Cecilia kreeg veel lof voor haar optredens.
De drumband nam op zondagmiddag deel aan het toernooi te Berg aan de Maas. Vanwege de instructeursvacature was de voorbereiding zeker niet optimaal en was afmelding voor het toernooi een voor de hand liggende keuze. Via repetities door John en Rick Maassen werd toch goed gewerkt en werd besloten toch een zo goed mogelijk concert te geven en bovendien de organisatie niet in de steek laten. Ofschoon dus gespeeld werd ‘zonder mededinging’ slaagde men daar prima in met de werken Heritage en Canterbury Tales. Het concert stond zondag onder leiding van Jo Zinzen. Jurylid Rob Balfoort keek op verzoek toch mee in de partituren en schreef een loffelijk commentaar met veel waardering voor de inzet en de vakkundigheid.
Na het erg mooie concert van de drumband, mocht het harmonieorkest zondagavond ‘aan de bak’. En hoe…. een geweldige uitvoering van een top-programma onder leiding van Jos Simons leidde tot het predikaat ‘Zeer Goed’ met een heel mooi puntenaantal voor beide werken. Een verstilde pasodoble Agüero, daarna een enthousiaste Libertadores, afgesloten met een temperamentvolle Danza Sinfonica……. Het was genieten in de zaal en op het podium. Een groot applaus, vele mooie reacties op zowel het programma als voor de gedreven uitvoering waren niet van de lucht. Het loffelijk juryschrijven was de kers op de taart.
De jeugd van Cecilia zal zich overigens zondag 7 juni a.s. om 13.00 uur laten horen tijdens het Kasteelparkconcert ‘Beestachtig Goed’ Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Artamuse en negen orkesten uit de directe omgeving spelen daar in het Kasteelpark bij het terras.
De rest van juni staat in het teken van de Taptoe Born te Obbicht en het jubileumfeest van 26 t/m 28 juni, met het 12e Platzconcert, het Beeg Open Air Festival, de jubileumreceptie en het Ondernemerscafé.