Actueel

Bestuur, leden en de hele Ceciliafamilie kunnen zeer tevreden terugkijken op het jubileumfeest C115, dat afgelopen weekend plaatsvond in het Beegse.
Het Platzconcert op vrijdagavond was een succes met veel leuke muziek voor een vol terras bij Oos Hoes, ondanks een verdwaalde regendruppel (of twee…) In het afwisselende programma ook vier marsen in het teken van het Jaar van de Mijnen, waaronder de Maurits Mars en de Emma Mars.
Op zaterdag was er volop enthousiasme bij het nieuwe initiatief van Cecilia, het Beeg Open Air Festival, waarbij de samenwerking werd gezocht met alle cafés van ons dorp. De afsluitende optredens op het Burgemeester Kotenplein, met een hapje en een drankje, zorgden voor een grote toeloop en men vermaakte zich opperbest. De organisatie kreeg veel lovende kritieken.
Op zondag vond de jubileumreceptie plaats, waarbij velen de verenigingsdeputatie en de jubilarissen kwamen feliciteren. Hoogtepunt aan het begin van de drukbezochte receptie, was de uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding aan secretaris, regelaar en muzikant Raymond Jennen vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap bij St. Cecilia en zijn inspanningen de afgelopen jaren op velerlei terrein (ook voor o.a. de Big Band Beeg, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia en het Regiment Limburgse Jagers). ’s Middags zaten ondernemers en verenigingen bij elkaar om te zoeken naar verbinding en samenwerking. Al met al een zeer geslaagd feest!
En terwijl Cecilia in Beeg nog feestte, waren enkele jonge solisten alweer present in de Maaspoort in Venlo bij de Finale Jonge Solisten. Zij mogen allen terugkijken op zeer geslaagde deelnames aan deze Limburgse kampioenschappen, met mooie puntenaantallen en twee vice-kampioenschappen. Een dikke proficiat is dan ook op zijn plaats voor Vera Pernot, klarinet, 84 pt (tweede plaats in de vijfde divisie) Milou Lemmens, altsax, 86 pt en Ellen Schmeitz, altsax, 88 pt (tweede plaats in de vierde divisie) en voor Alita Heijen, dwarsfluit, voor 85.5 pt in de derde divisie.
Voeg hier ook nog eens een mooie bijdrage van de Rabobank toe vanuit de Clubkascampagne en het kan niet anders dat heel St. Cecilia tevreden richting de welverdiende vakantie gaat. Op vrijdag 17 juli wordt dan ook met de Cecilia-BBQ het seizoen afgesloten.
Langs deze weg wordt dan ook iedereen die de afgelopen periode een bijdrage aan de kascampagne en aan C115 heeft geleverd.
Hartelijk bedankt.