Actueel

Zaterdag 16 april trad ons Jeugd Ensemble Cecilia op tijdens het Euro-Festival, hét Limburgse jeugdorkestenfestival.
Na een korte repetitie in Beeg werd met vele auto’s koers gezet naar zaal Don Bosco te Heel, waar rond 14.30 uur een kort inspeelmoment was. Om 15.25 uur volgde een mooi spectaculair optreden met prachtige muziek. Dat was niet alleen te lezen uit de jury-rapporten van de heren Van de Braak en Schrader, maar ook het applaus van de volle zaal bevestigde dat helemaal. Er werd lekker gespeeld en de dames en heren hadden plezier tijdens het optreden. Vooral het gebeuren met oohs en aahs en applaus (toen het gordijn nog dicht was) was wel typerend. Terwijl de hele zaal zich afvroeg wat er gebeurde, was het JEC al met een feestje bezig……
Geopend werd met Skyfall (Adèle) met mooie zang van Sophie Mangham. Daarna volgde Disneyfilm Favorites van Johny Vinson en afgesloten werd met Sparkling Drums van Ted Huggens, waar de twee drummers zich in een soort battle helemaal konden uitleven. Het was nog even improviseren omdat Niels Bijlmakers – de battle-partner van Gijs Vogten – vorig weekend zijn pols brak en Yves Salden te elfder ure kon invallen. Dirigent Hermie Smeets leidde alles uiteraard geroutineerd in goede banen.
Anouk Vrencken gaf aan de presentator desgevraagd nog een zeer korte, maar treffende toelichting op één van de muziekwerken. De vraag was waar hij op moest letten bij het werk Sparkling Drums en Anouk antwoordde: ””op de drums””…… Daar was geen speld tussen te krijgen.
De jury schreef over ‘een mooie uitvoering van prachtige muziek’… ‘een mooie spectaculaire vertolking onder leiding van een kundige dirigent’…’een swingend feestje’… en ‘een orkest dat enthousiasme en durf uitstraalt’ en besloot het optreden te belonen met het predikaat ruim voldoende tot goed en de bloemen waren voor Hermie. Maggy Mangham was de bezorger.
Na terugkeer in Oos Hoes werden de jubilarissen Michelle Vrencken en Annet Schmeitz gehuldigd voor hun 10-jarig lidmaatschap en volgde een heel gezellige, rumoerige en ook smakelijke nazit. Chapeau voor iedereen, ook voor begeleidingsteam en chauffeurs. We mogen terugkijken op een hele mooie middag.