Actueel

We gaan genieten van een welverdiende vakantie. Zeker verdiend, want we kunnen weer terugkijken op een druk, maar zeer geslaagd voorjaar, met diverse mooie optredens op podia (solistenconcoursen en concerten) en op straat. We speelden hele mooie muziek, er was veel publiek en we kenden een aantal geslaagde activiteiten zoals de Voorjaarsmarkt en BOA2.
Complimenten aan het JEC. Zij hadden – in de toch al drukke agenda – vele leuke (en goede!) optredens in o.a. Munstergeleen, enkele keren in Born, op het Euro Festival te Heel en diverse keren in Beeg. C-kids (voorheen de Speelgroep) was drie keer van de partij, o.a. bij de zeer geslaagde Muziekproeverij en ook Blue Bold liet van zich horen op Waeskepop en afgelopen zaterdag in een wel erg hot summerig Oos Hoes.
Het was erg gezellig, niet alleen tijdens de activiteiten, maar zeker ook na afloop. Dat gold zeker voor het geslaagde 13e Platzconcert op de Hoeve Vliex, waar onze muziekvrienden uit Luxemburg te gast waren. Leuke muziek, een hapje, een drankje in een mooie omgeving, volop sfeer.
Er staat nog één activiteit op de agenda open en deze is voor het korps, dat medewerking verleent aan het bondsschuttersfeest op 31 juli.
Vakantie of niet, er mag zeker nog vermeld worden dat Cecilia’s jeugd naast succesvolle optredens op solistentoernooien ook nog een aantal diploma’s heeft weten te scoren, want diverse muzikanten slaagden met hele mooie punten voor hun examens:
– Martijn Heuts hoorn A
– Thomas Heuts bariton A
– Lars van Nieuwenhoven slagwerk A
– Sasha Renes dwarsfluit A
– Manou Scheijvens dwarsfluit B
– Guusje Duijsens trompet B
– Esther Smeets alt-sax C
– Sophie Mangham alt-sax C en zang B
– Anouk Vrencken trompet C
Uiteraard is de hele Cecilia-familie erg trots! Proficiat!!
Nog even vooruit kijken:
Op de agenda voor het najaar staan in ieder geval het fameuze JAC-kamp (in Maffia-style), het concert van het harmonieorkest te Echt op 23 oktober, de Ceciliamis op 13 november en de medewerking aan het Kerstconcert en de traditionele Kerst-in op 18 december. Het harmonieorkest zal dan ook starten met de voorbereidingen voor de deelname aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade (2017).