Actueel

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken en komende zondag zullen we spelen in de Catharinakerk b.g.v. het Kerstconcert. Samen met de koren zullen twee ‘evergreens’ worden uitgevoerd en op de lessenaar liggen verder nog vier werken van verschillende genres: een potpourri van klassieke Duitse kerstliederen – een wereldberoemd populair Mexicaans lied – een Russische klassieke compositie in een jazz-jasje en een heuse Amerikaanse kerstklassieker. Aansluitend zijn we natuurlijk allemaal aanwezig op de Kerst-in van de Vrienden van Cecilia. Het JEC zal daar optreden en enig solistisch geweld is ook aangekondigd.
Op 30 december zal het JAC weer gaan schaatsen in Maaseik en aan de andere kant van de jaarwisseling doemt het traditionele Nieuwjaarsconcert weer op. Het slagwerkensemble zal het concert om 14.30 uur openen en wel onder leiding van instructeur Jelle Overheul. Op het programma staat een mooie mix van werken, van een heuse ‘Kirmes in het Törp’ tot muziek van de popgroep UB40. Het is het eerste concert van de jubilerende drumband (65 jaar in 2017) onder leiding van Jelle en uiteraard zijn de verwachtingen hoog gespannen.
Na een korte pauze en changement zal het orkest haar plaats op het podium innemen en onder leiding van dirigent Jos Simons een programma verzorgen dat bestaat uit enkele concertwerken en vooral populaire muziek (jazz en pop). Aangezien het orkest in het weekend van 22 en 23 juli 2017 zal deelnemen aan het Wereld Muziek Concours zal in het programma ook hier ruimte voor zijn.
Voor zondag 8 januari hebben we een gast uitgenodigd, die geen onbekende voor St. Cecilia is, namelijk Linda Koolen. Linda, dochter van Sjeng Koolen en van oorsprong trompettiste, speelde al wat langer geleden contrabas bij ons orkest en zong al enkele keren bij onze concerten onder leiding van Thijs Tonnaer. Naast haar gezin en een eigen zaak (Impuls Lingerie) in Susteren, volgde zij een Bachelor-opleiding voor Docerend Musicus aan de Schumann Academie te Utrecht, hoofdvak zang pop/jazz. Zanglessen werden gevolgd bij Janny Olieman, Nancy Deusings, Sabine Kühlich en Tanja Raich. Overigens volgt ze nog steeds zanglessen en zangtechnische trainingen. In 2014 slaagde Linda voor het praktijkexamen Zang lichte muziek aan de Schumann Academie te Amsterdam. Linda zingt tegenwoordig een breed repertoire en werkt o.a. samen met harmonieorkesten, sing-a songwriters, jazz– en popbands. We verheugen ons op een nieuwe samenwerking.