Actueel

Afgelopen weekend vond in Heel in CC Don Bosco het eerste repetitieweekend van het orkest plaats. Vanaf 10.00 uur (een groep die-hards startte zaterdag al om 09.30 uur) werd in de verschillende zalen in groepen gewerkt aan het WMC-programma. Op beide dagen zorgde een lekkere lunch (heel fijn verzorgd door het team van Don Bosco) voor de nodige energie. Omstreeks 16.00 uur konden de muzikanten op zaterdag naar huis (leeg en afgepeigerd) maar dat was nog niet alles………………….
Op zaterdagavond werd in Oos Hoes namelijk weer volop energie getankt tijdens de WMC-Pub Quiz. Een gezellige, interactieve en spannende avond met een aantal gevarieerde spelronden, waarbij kennis en creativiteit werd gevraagd en de emoties soms hoog opliepen, maar waarin ook massaal werd meegezongen in de karaoke-momenten. M.n. gelegenheidsteam 11 (Zawpense, de namen blijven op verzoek geheim…) liet zich kennen in originele, soms zeer foute antwoorden en zang. Uiteindelijk werd Team 5 de (terechte) winnaar (André en Riny van den Bergh, Theo en Vivian Pernot en Raymond Jennen) ook al leidde dit in m.n. familiaire kring nog tot discussies….. Overigens, misschien een schrale troost voor de meute… de champagne was niet te zui…..
Dank aan het organiserende team (Sanne Goossens, Reineke Vogten, Han Smeets en Robin Koevoets) en ondersteunend SteviEvents voor een mooie avond. Het werd mondeling door Roger Thissen al gedaan, maar nu ligt het helemaal vast…………
Op zondag vond om 16.00 uur (voor sommigen misschien wel al ‘op het tandvlees…’) het afsluitende concert plaats, waarbij een zekere vooruitgang te bespeuren viel. Feria de Julio en South Rampart Street Parade completeerden ons programma.
Na ons speelde St. Cecilia Rotem eveneens een mooi concert. Het was ook hun eerste try-out op weg naar de kampioenschappen in België. Het vermoeden bestaat overigens dat Jos – als dirigent van beide orkesten – dit weekend geen aanvullende fitness meer hoefde te doen.
Dank aan de organisatie (John Maassen en Raymond Jennen) onze logistieke steun en toeverlaat John Smeets en alle repetitoren voor dit weekend (o.a. Jos Simons, Henny Ramaekers en Jo Savelkoul) en arrangeurs respectievelijk archivarissen Koen Cuijpers en Nicole Demas en het team van Don Bosco. Het was een geslaagd weekend.