Actueel

Op 83-jarige leeftijd is Alfons Cramers overleden, oud-instructeur van St. Cecilia.
Alfons heeft een lange staat van dienst gehad bij St. Cecilia. Niet alleen meer dan 40 jaar als een uiterst kundig tamboer bij de drumband, maar ook op kleine trom en pauken bij het harmonieorkest en als opleider van slagwerkers. Daarnaast heeft hij 27 jaar de drumband van St. Cecilia onder zijn hoede gehad.
‘Fons’ of ‘Fòntje’ wordt in 1969 als opvolger van August Thissen benoemd tot instructeur van de drumband en samen met tambour-maître Frans Laumen bouwt hij aan een nieuwe toekomst, zowel muzikaal als qua presentatie en in 1976 behaalt de drumband in de eerste divisie de Limburgse titel in Kerkrade. Helaas mislukt de greep naar de Nederlandse titel in Honselersdijk nog, maar vanaf dat moment gaat het alleen maar crescendo.
Alfons is gedreven en trouw aan zijn trendsettende visie met vernieuwend repertoire. Daar kan menig slagwerker wel een boek over schrijven, inclusief de soms gebezigde terminologie.
In de eredivisie wordt St. Cecilia een speler om rekening mee te houden en tussen 1981 en 1992 grossiert de drumband (inmiddels dus in de eredivisie) in vele lofwaardige prijzen en predicaten op regionale en (inter-)nationale toernooien, festivals en op de bondsconcoursen. Zowel in exercitie als in de concertwerken wordt gestreefd naar perfectie. Een mooi voorbeeld van vernieuwing in repertoire is het werk ‘Emotions of Life’ van Charles van Zanten. Tijdens het (buiten-)concours in Leveroy klinken (of het zo moet zijn) de klokken van de parochiekerk op de achtergrond.
De inspanningen van de drumband onder leiding van Alfons en Frans leiden tot drie provinciale kampioenschappen in Venray (1981) Beek (1985) en Brunssum (1988) en twee nationale titels in Kerkrade (1982) en Den Bosch (1986). Dochter Jeannette en zoon Peter maken daarbij deel uit van de kampioensdrumband.
Naast zijn instructeurschap bij onze drumband organiseert hij het slagwerk van het orkest en speelt daar op onnavolgbare wijze de kleine trom en alles wat verder voorhanden is. Tijdens Harmo-Festi90 wordt hij voor zijn grote verdiensten voor St. Cecilia door burgemeester Creemers onderscheiden met de Eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.
In 1992 neemt hij het besluit te stoppen als instructeur en als slagwerker. St. Cecilia dankt hem voor zijn bijdrage aan de vereniging. Ofschoon wat meer op afstand, is hij tot op het laatst nog vol belangstelling geweest, ongetwijfeld geïnformeerd door zijn kleinzoons Mitch en Stan.
Wij wensen echtgenote Lucie en de hele familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Dat hij moge rusten in vrede.