Actueel

In Oos Hoes vond zaterdagavond een geweldig Concert in Blue plaats, waarin de jubilerende slagwerkgroep met blazersgroep en combo, onder leiding van Jelle Overheul een gevarieerd programma liet zien en horen. Het repertoire omvatte origineel repertoire voor slagwerkensemble, maar ook film-, musical-, pop- en rockmuziek, waaronder geweldige werken zoals medleys uit de Lion King en uit het brede repertoire van John Williams.
Een volle zaal was getuige van een mooi concert, dat bovendien van geweldig licht en geluid was voorzien.
Diverse solisten kwamen in de spotlight, zoals Ellis Oving (dwarsfluit) in ‘Rain Man’, Annet Schmeitz (klarinet) in ‘Black Sands’ en Hermie Smeets (trompet) in ‘Tribute to Magione’. Een speciaal moment was ook de ‘Tambourine Dance’, waarin Kirsten Teunissen, Lieke Hermans en Lizzy Helgers samen met Jort Lemmens, Niels Bijlmakers en Gijs Vogten de dans voor hun rekening namen. Overigens mocht instructeur Jelle Overheul zelf aan de bak in ‘Root Beer Rag’
L1-Coryfee Bart Storcken praatte en zong alles aaneen en had daarbij de spontane hulp van Myron Stauder in Kensington en de Meisjes Medley, compleet met vuurwerk. Uiteraard konden de toegiften niet uitblijven. Het was nog lang gezellig met de DJ’s van Neet te Redde.
Op zondagochtend was er een goed verzorgde brunch met dank aan Wilma Hintzen en Tilly Vola, voor laatstgenoemde werd nog gezongen wegens haar 40-jarig huwelijk en aansluitend vond de jubileumreceptie plaats. Mooie woorden werden gesproken, complimenten werden gemaakt en felicitaties aangeboden. Bovendien presenteerde voorzitter John Maassen het werk Cygnus X, een compositie geschreven door Etienne Houben. Etienne was helaas verhinderd, maar hij heeft een formidabel concertwerk geschreven voor onze drumband en dit zal dan ook op het bondsconcours op 25 november 2018 uitgevoerd gaan worden. Uiteraard volgde nog een lange, lange, gezellige nazit.