Actueel

Zondag 17 december was een echte Cecilia-dag. In de Catharinakerk werd vanochtend onder leiding van Jo Savelkoul op een zeer muzikale wijze de Eucharistie opgeluisterd met stemmige en populaire muziek. Diverse toehoorders waren onder de indruk en ook Pastoor Houwman sprak zijn waardering uit voor het prachtige resultaat van de muzikale samenwerking, van ‘het in harmonie’ zijn.
Aansluitend vond in Oos Hoes de Kerstlunch plaats, een variant op de traditionele Kerst-in vanwege het ochtendprogramma.
Na het welkomstwoord en de kerstgedachte van de voorzitter John Maassen mochten de aanwezigen naar het buffet en vervolgens was er een optreden van de C-kids met de blokfluiters. Het geheel onder leiding van Jo Savelkoul verzorgde een verrassend repertoire met tropische muziek, kerstmuziek, koekoeks en bubbels. Een enthousiast applaus was hun beloning.
Na dit optreden werd de Cecilia-award uitgereikt. Deze werd overhandigd door Ceciliaan van het Jaar 2016 John Smeets, terwijl de voorzitter het CV van de winnaar Koen Cuijpers voorlas. Koen, Ceciliaan in hart en nieren, won deze prijs voor zijn inzet in algemene zin, maar ook voor zijn inzet in de voorbereiding naar het Wereld Muziek Concours. De zaal ondersteunde de uitreiking met een groot applaus. Er was ook even tijd voor de uitreiking van drie instrumenten, namelijk aan Marit Glaesmakers (klarinet) Bibi Dolmans (trompet) en Amy Weinheimer (trompet).
Een verrassend optreden werd geleverd door vier van onze alt-saxofonisten, Ellen Schmeitz, Joep Leenders, Esther Smeets en Milou Lemmens. Zij brachten een serenade aan Rudolf, die met die rode neus.
Het derde muzikale optreden was van ons onvolprezen Jeugd Ensemble dat onder leiding van Hermie Smeets enkele kerstwerken uitvoerde. Werken die donderdag pas uit de Verenigde Staten waren ontvangen. Top dat het JEC het klusje op deze wijze klaarde en ook deze groep kreeg een groot applaus.
Last but not least mocht secretaris Raymond Jennen aan de voorzitter een mooie cheque ven enkele honderden euro’s overhandigen, zijnde de opbrengst van de verkoop van de door Raymond geschreven WMC-boeken. Nog een leuke bijdrage voor de verenigingskas. De aanwezigen kregen ook hiervoor nog de handen op elkaar.
De voorzitter dankte tot slot nog de organisatoren van vandaag; Danielle Nelissen, Jack Heijligers, Roger Thissen en Gertie Theelen, met ondersteuning van Wilma Hintzen van Oos Hoes.
Uiteraard werd nog enige tijd gezellig geëvalueerd en gekeuveld.