Actueel

Het is bijna vakantie en dus zijn alle muziekexamens inmiddels voorbij! Een dikke proficiat aan deze geslaagde toppers: Menno Pernot (D-examen op trombone), Olaf Renes (D-examen op xylofoon), Sophie Mangham (C-examen zang) en Ilja Renes (A-examen op hoorn)!

Daarnaast zijn we heel trots op de Cecilianen die gisteren deelnamen aan de Finale Jonge Solisten in De Borenburg in Voerendaal. De Finale wordt elk jaar georganiseerd door de Limburgse Bond Van Muziekgezelschappen. Jonge muzikanten die gedurende het hele jaar hoge punten behalen op de lokale solistentoernooien mogen meedoen.

Het juryteam bestond deze keer uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein. Zij beloonden onze saxofoniste Milou Lemmens met maar liefst 94 punten! Daarmee behaalde zij de 2e plek in de 2e divisie.

Het saxofoonkwartet met Milou, Ellen Schmeitz, Joep Leenders en Jarred Vossen (collega-saxofonist bij Fanfare “de Maasoever”) deed het ook super: 88 punten en de winnaars van de 2e divisie voor ensembles! Vinden wij sjiek! Gefeliciteerd allemaal!

Foto: LBM