Actueel

Gisteravond vond op het terras van Oos Hoes het jaarlijkse Platzconcert plaats in combinatie met de BBQ als seizoensafsluiting. Deze editie met maar liefst drie orkesten: de C-Kids, het jeugdensemble én het harmonieorkest!

De C-Kids en de Muziekfabriek voor Kids, samen het jongste orkestje van onze harmonie, trapten het concert af met hun optreden. Hierbij werden de eerste diploma’s voor de geslaagden van de Muziekfabriek voor Kids uitgedeeld. De Muziekfabriek is een muzikale opleiding waarin de kinderen leren hoe ze noten kunnen lezen en spelen. Ook leren ze verschillende ritmes en krijgen ze gehoortraining. De eerste vijf geslaagden hebben inmiddels een keuze gemaakt welk “echte” instrument ze willen gaan spelen en staan te popelen om na de vakantie met de muzieklessen te beginnen! Er zijn echter nog meer leerlingen voor de opleiding geslaagd, maar die zetten we na de zomervakantie in het zonnetje!

Het harmonieorkest speelde na een kort “changement” een gevarieerd programma met o.a. marsen uit ons recente Taptoe-programma, maar ook met werken als “Far and Away” en “Fantillusion”, waarin menig bekend Disney-thema voorbij komt.

Na afloop van het ‘officiële’ concertprogramma heeft het jeugdensemble plaatsgenomen om traditiegetrouw de barbecue van een muzikaal tintje te voorzien. Terwijl de inmiddels hongerige gasten en muzikanten van de BBQ genoten, speelde het JEC haar programma met thema’s als Harry Potter, The Simpsons en de top 40 hit “Despacito”.

Tot slot een bedankje aan alle leden die voor en na het concert geholpen hebben met de op- en afbouw en voor de hulp bij de BBQ!