Actueel

Afgelopen week vond het jaarlijkse JAC-kamp weer plaats! Op dinsdag 14 augustus vertrok de bende richting de kamplocatie in Beugen. Het thema van dit jaar was ‘de Olympische Spelen’. Bij aankomst werden er vier groepen gevormd die elk een eigen land vertegenwoordigden met een heus eigen volkslied en een eigen vlag! Creatieve uitspattingen zoals Bassieadrieland en West-Curryea kwamen voorbij. In de avond werd er een echte openingsceremonie gehouden waarbij het Olympisch vuur ontstoken werd en de landen zich mochten presenteren. Na zonsondergang werd nog het bos ingetrokken voor een spannend dopingspel, waarbij sporters, agenten, de bank en een dopingarts rondliepen en met elkaar konden onderhandelen om zoveel mogelijk geld of doping te verzamelen…

Op woensdag was het dan zo ver en gingen de echte Olympische Spelen van start! De dag begon met een uitgebreide ochtendgymnastiek waarbij de Blue yoga (met de ‘Zjos Simons’ en de ‘Koen Cuijpers’ pose) natuurlijk niet vergeten mocht worden! Olympische sporten zoals emmerbal, biatlon en frisbee werpen volgden. ’s Middags waren de Paralympische Spelen aan de beurt. Siamees voetbal, paardendressuur en trefbal met slecht zicht passeerden de revue en zorgden voor de nodige hilariteit. In de avond was er zoals altijd een gezellige BBQ die werd afgesloten met een concertje van de C-kids en het JEC. Daarna werd de openingsceremonie nog eens overgedaan en kwam zelfs Anky van Grunsven op bezoek! Hierbij werden ook de gewonnen medailles aan de winnaars uitgereikt. Het team van De Blauwe Duuvels werd uitgeroepen tot de grote winnaar van het toernooi, met de meeste punten voor prestatie, inzet en creativiteit.

Op donderdag was het, na een lekker ontbijt met “sjpek mit ei”, alweer tijd om alle spullen op te ruimen en in te laden. Als afsluiting trok de bende naar Sittard en streek daar neer bij het buitenbad van zwembad De Hateboer voor de nodige ontspanning aan en in het water. De sporters waren blijkbaar onvermoeibaar, want we hebben nog vele acrobatische stunts in het water kunnen aanschouwen.
Moe en voldaan keerde iedereen uiteindelijk weer terug in het Grevenbichtse. We bedanken iedereen bij deze nogmaals voor de hulp en deelname en zien iedereen graag weer terug op een volgende JAC-tiviteit!

Bekijk de rest van de fotos op Facebook!