Actueel

Op zaterdag 29 juni organiseert Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven de 31e editie van Taptoe Born, op het Burgemeester Kotenplein in Grevenbicht. De zes muziekverenigingen van de voormalige Gemeente Born komen tijdens de Taptoe samen om gezellig samen de zomer in te luiden met een spetterende muzikale show in de buitenlucht.

Omdat St. Cecilia graag de jeugd zo veel mogelijk bij het muzikale Taptoe-spektakel wil betrekken, zijn alle leerlingen uit groep 1, 2, 3 en 4 van Basisschool De Kingbeek/uit Grevenbicht van harte uitgenodigd om met de harmonie mee te doen met de Taptoe! Speciaal daarvoor is er een “Meer met Muziek Taptoe” lesprogramma gemaakt.

Leerlingen die meedoen aan de Meer met Muziek Taptoe krijgen vijf muzieklessen, waarin ze leren dansen, zingen en muziek maken met de harmonie. Ook zijn er twee repetities, samen met de muzikanten en andere leden van St. Cecilia, om te oefenen voor het gezamenlijke optreden tijdens de Taptoe op 29 juni (tussen 19.45 en 20.15 uur).

De muzieklessen starten op maandag 20 mei, aansluitend aan school. Daarnaast is er voor de leerlingen van groep 1 & 2 een “Taptoe-knutselmiddag” op woensdag 15 mei en gaan de leerlingen van groep 3 & 4 op vrijdagmiddag 28 juni op bezoek bij Muziekcentrale Adams in Ittervoort. Daar leren ze hoe instrumenten gemaakt worden en mogen ze tijdens een “instrumentencarrousel” zelf instrumenten uitproberen.

Net als de succesvolle Meer met Muziek Feesten uit 2018, zal ook de Meer met Muziek Taptoe een onvergetelijke muzikale ervaring worden! Meedoen met de Meer met Muziek Taptoe is gratis en vrijblijvend. Inschrijven kan via http://www.cecilia-online.nl/inschrijven/mmm