Actueel

De afgelopen tijd hebben een aantal Cecilianen weer hard aan hun muzikale weg getimmerd door mee te doen aan verschillende solistenconcoursen!

Dave Hochstenbach trapte af op 19 januari met zijn deelname aan het solistenconcours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in St. Joost. Hij behaalde 85 punten met zijn optreden op kleine trom in de jeugdafdeling en mocht hiermee doorgaan naar de Limburgse Kampioenschappen op 17 maart. Met zijn optreden op de Limburgse Kampioenschappen in Melick behaalde hij maar liefst 87 punten.

Onze blazers hebben ook niet stil gezeten en op zaterdag 2 februari werd onze hoornsectie goed vertegenwoordigd op het solistenconcours van Artamuse. Berthil Janssen behaalde 84 punten in de startersdivisie en Tessa Evers behaalde eveneens in de startersdivisie 80 punten. Martijn Heuts deed mee in de 3e divisie en kreeg 83 punten van de jury. Manou Scheijvens vertegenwoordigde ons een week later op de houtafdeling van het solistenconcours van Artamuse en behaalde 83 punten in de 3e divisie op dwarsfluit.

Zondag 24 maart vond het Chris Goossens Solistenconcours in Ohé en Laak plaats waar Bibi Dolmans op saxofoon in de 5e divisie 84 punten behaalde, Alita Heijen op dwarsfluit in de 3e divisie 86 punten behaalde en Ellen Schmeitz op saxofoon in de 2e divisie 86,5 punten kreeg van de jury. Alita en Ellen zijn hiermee beiden op de 3e plaats in hun divisie geëindigd! Op 31 maart deden Berthil Jansen en Alita Heijen mee aan het Elsene Solisten Toernooi in Nieuwstadt. Berthil kreeg 81 punten in de jeugddivisie en Alita 85 punten in de 3e divisie. Goed bezig!

Tot slot vertegenwoordigden Berthil en Alita ons op 14 april ook op het Huub Urlings Solistenconcours in Buchten. Berthil behaalde maar liefst 87 punten in de jeugdafdeling en Alita 83,5 punten in de 3e divisie. Berthil behaalde hiermee de eerste plaats in de jeugdafdeling!

Een hele dikke proficiat aan iedereen, super goed gedaan!

Op 5 mei zal Alita ook nog deelnemen aan het Roderlandtoernooi in Bleijerheide. Heel veel succes alvast!