Actueel

De voorstelling in Eindhoven is bijna uitverkocht, maar voor het concert in Geleen zijn nog kaarten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Gemeenschapshuis Oos Hoes en Albert Heijn in Grevenbicht, of via synoidos.cecilia@gmail.com.

75 jaar geleden werd Zuid-Nederland bevrijd door de geallieerden en werd het einde van de Duitse bezetting gevierd. Om dit te herdenken hebben drie koren en één harmonieorkest de handen in elkaar geslagen voor een bijzonder concert op zondag 29 september in De Hanenhof in Geleen (vanaf 15.00 uur).

Harmonie St. Cecilia uit Grevenbicht-Papenhoven en Synoidos, koor dat je raakt! uit Sittard, in samenwerking met vocaal ensemble Sirena uit Eindhoven en mannenkoor Lambardi uit Helmond, spelen tijdens dit concert “The Armed Man: A Mass for Peace” van de Britse componist Karl Jenkins, een imposant muziekstuk geschreven voor groot koor en orkest. Het stuk is opgedragen aan de slachtoffers van de oorlog in Kosovo, maar de onderwerpen die in het stuk naar voren komen – over oorlog, verdriet, maar vooral ook de hoop op vrede – zijn natuurlijk van alle tijden.

Voor de gelegenheid staan de 180 zangers, 70 muzikanten en 2 solisten (Nadia Loenders en Moezzin Jamal Assalhi) onder leiding van dirigent Jos Simons. De muziek wordt ondersteund door historische beelden van de lokale bevrijding, die op een groot scherm te zien zullen zijn. Daarnaast verzorgt het EyeWitness oorlogsmuseum uit Beek een kleine tentoonstelling. Een aantal scholieren vertellen tijdens het programma wat vrijheid voor hen betekent. Ook het Nederlandse leger levert een bijdrage.

Tickets voor het concert kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Gemeenschapshuis Oos Hoes in Grevenbicht, Albert Heijn in Grevenbicht, De Hanenhof in Geleen of via synoidos.cecilia@gmail.com.

Het concert wordt ook uitgevoerd op zondag 22 september in het Muziekgebouw in Eindhoven. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het Muziekgebouw.