Actueel

We zijn trots en tevreden! Op zondag 22 september en zondag 29 september speelde het orkest namelijk The Armed Man: a Mass for Peace van Karl Jenkins, samen met 200 zangers van de koren Synoidos uit Sittard, Lambardi uit Helmond, en Sirena en Sonata uit Eindhoven. The Armed Man was een initiatief van koordirigente en sopraan Nadia Loenders en stond onder de muzikale leiding van onze eigen Jos Simons. Meer dan 1500 bezoekers kwamen naar de uitverkochte voorstellingen in het Muziekgebouw in Eindhoven en in De Hanenhof in Geleen. Elke voorstelling had een eigen sfeer, een eigen voorprogramma, aankleding en beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, medewerking van de Nederlandse krijgsmacht, gedichten gemaakt door scholieren en nog veel meer. In Geleen kon het publiek zich ook nog eens verdiepen in een tentoonstelling met zo’n 200 foto’s uit de oorlog én van recente missies uitgevoerd door het Regiment van de Limburgse Jagers.