Actueel

Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari was Broadway in Beeg voor twee avonden muzikaal spektakel, boordevol avontuur, romantiek, glitter, glamour en glorie! In de grote zaal van Oos Hoes Grevenbicht organiseerde het harmonieorkest namelijk de “Sound of Music” concerten – twee indrukwekkende voorstellingen met magische musical- en filmmuziek uit klassiekers als The Phantom of the Opera, Miss Saigon en natuurlijk The Sound of Music. Uiteraard was ook aan de jeugd gedacht: vikingen en draken vlogen door de lucht in How to Train Your Dragon, we ontdekten de wereld van Narnia en dansten in het rond met sneeuwpop Olaf uit de Disneyfilm Frozen.

Op een groot doek kon het publiek kijken naar de mooiste scènes uit deze bekende musicals en films, terwijl de bijpassende muziek live gespeeld werd door het orkest. Het orkest kreeg bovendien versterking van het Jeugdensemble Cecilia, de C-kids en de Muziekfabriek voor Kids – dat alles onder leiding van dirigent Jos Simons. Speciale gast was sopraan Jenske Wijshoff, en ook een aantal muzikanten uit het orkest lieten hun zangtalenten horen: Sophie Mangham, Guusje Duijsens, Ardie Deuss en Jean-Paul Savelkoul! De presentatie was in handen van Petra Bongers en Stevie Thiessen.