Actueel

Op het gebied van muziekonderwijs gaat onze vereniging nauwer samenwerken met Koninklijke Harmonie Aurora en Harmonie Concordia uit Obbicht. Niet alleen omdat samen muziek maken ontzettend leuk is en de verenigingen het belangrijk vinden dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek, maar ook om ervoor te zorgen dat we nog lang kunnen blijven genieten van drie bloeiende harmonieën.

HOE HET WAS… MUZIEKCOLLECTIEF DE KINGBEEK

Vier jaar geleden gingen de drie muziekverenigingen voor het eerst aan de slag met een gezamenlijk, muzikaal initiatief: ‘Muziekcollectief De Kingbeek’, om zo kinderen enthousiast te maken voor muziek en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs op de basisschool. De muziekopleidingen van de drie harmonieën vonden echter nog gescheiden plaats.

DE VOLGENDE STAP!

Nu is volgens de drie verenigingen de tijd gekomen voor de volgende stap in de muzikale samenwerking. De besturen hebben daarom afspraken gemaakt over een intensiever partnerschap waarin één gemeenschappelijke muziekopleiding wordt gestart én de werving van nieuwe jeugdleden gezamenlijk zal worden opgepakt. Daarnaast zal de samenwerking met basisschool De Kingbeek worden vervolgd door het ondersteunen van muziekprojecten onder schooltijd. Op vrijdag 26 juni werden deze gezamenlijke afspraken door de voorzitters van de drie harmonieën ondertekend, in aanwezigheid van de wethouders Andries Houtakkers (wethouder van cultuur) en Pieter Meekels (stadsdeelwethouder) en de directrice van basisschool De Kingbeek Resy van Leeuwen.

Het nieuwe samenwerkingsverband heeft de naam MUSACA (MUziek SAmen Concordia Cecilia Aurora). Musaca, bestaande uit: Inge Hubens en Jo op den Kamp (Concordia), Coby Savelkoul en Rob Bergers (Aurora), Nathalie Konings en Ardie van Peij (St. Cecilia) gaat vanaf volgend schooljaar ‘Muziek na school’ aanbieden. Deze naschoolse activiteit is ook toegankelijk voor kinderen in de basisschoolleeftijd die ergens anders onderwijs volgen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om in het begin van het nieuwe schooljaar te kunnen starten met de muzieklessen!