Actueel

In maart 1900 werd onze vereniging opgericht. Anno 2020 is St. Cecilia een bloeiende, veelzijdige vereniging met veel enthousiaste leden, die met elkaar ‘in harmonie verbonden’ zijn, en garant staan voor verrassende, gevarieerde en succesvolle optredens op straat en op het concertpodium in binnen- en buitenland.  

We kunnen natuurlijk niet bestaan zonder onze muzikanten, maar ook niet zonder onze ondersteunende leden, kartrekkers en supporters. Allemaal dames en heren die hun beste beentje voorzetten voor de vereniging – soms al heel erg lang. De vereniging mocht dit jaar 12 van deze dames en heren extra in het zonnetje zetten, omdat zij in 2020 een jubileum vieren bij de harmonie:

Marian Bleuel (10 jaar), Riny Coenen en Nicole Demas (40 jaar), Tilly Vola-Stoffels, Cecile Van Didden-Kirkels, Jo Savelkoul en John Maassen (50 jaar), Math Tholen, Léon Strikers en Frans Laumen (60 jaar), Vic Nelissen (65 jaar) en Lambert Evers (70 jaar) – opgeteld is dat 605 jaar muziek bij St. Cecilia!

Daarnaast is het extra bijzonder dat dit jaar twee dames een 50-jarig jubileum vieren. Als één van de eerste vrouwelijke muzikanten traden zij toe tot de drumband en de harmonie, en zijn nu nog steeds druk bezig bij de vereniging: Tilly Vola-Stoffels en Cécile van Didden-Kirkels. Tilly heeft de actieve muziek bij de drumband inmiddels verruild voor bestuurswerk en ondersteunende activiteiten, terwijl Cecile nog steeds (bas)klarinet speelt in het orkest en in het Kamermuziekensemble Cécile.

Graag hadden we onze jubilarissen in het zonnetje gezet tijdens ons 120-jarige bestaansfeest. Helaas worden deze festiviteiten vanwege Corona een jaartje uitgesteld, maar voor de jubilarissen werd tóch een speciaal momentje gevonden: Noël Lebens, de voorzitter van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen, trok afgelopen weekend naar Grevenbicht voor een informele huldiging. De insignes werden voor de gelegenheid opgespeld door de trotse partners!