Actueel

Deze week staat ons YouTube kanaal in de spotlight in de Klankwijzer van de KNMO!

Ons YouTube kanaal

De video’s op ons YouTube kanaal laten de betrokkenheid en muzikale diversiteit van de vereniging goed zien: je vindt er compilaties van onze deelname aan de lokale Pinksterprocessie, de regionale taptoe, optredens en activiteiten van onze jeugdleden, ensemblespel én opnames van grote concertconcoursen en kampioenschappen. 

Onze favoriet: het Wereldmuziek Concours 2017

Eigenlijk zouden we nu druk bezig zijn met de voorbereidingen voor het Wereldmuziek Concours 2021 in Kerkrade, maar vanwege Corona is het WMC verplaatst naar 2022. In juli 2017 deden we voor het eerst mee aan het WMC. Ons optreden in de roemruchte Rodahal was een waanzinnig muzikaal avontuur: het samen muziek maken, het toewerken naar dat ene moment, de gezelligheid en unieke sfeer van het WMC, de mooie uitslag en de ontlading na afloop zijn allemaal fantastische herinneringen! 

Op ons YouTube kanaal hebben we in een aantal “Road to WMC” video’s de aanloop naar het WMC op ludieke wijze vastgelegd. Samen met de opnames van het concert in de Rodahal zijn dit onze favoriete video’s! 

De meest bekeken video op het kanaal is overigens de uitvoering van het werk “Equus” van de Amerikaanse componist Eric Whitacre, gespeeld tijdens het concours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen in 2013, o.l.v. dirigent Jos Simons. Deze video is al ruim 23.000 keer bekeken!

Benieuwd naar ons YouTube kanaal? Neem eens een kijkje op https://www.youtube.com/user/ceciliaonline